Koolisööklaid võib tabada kokkade põud

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikokad muutuvad üha eakamaks, kuid koolisööklasse on ka noori raske tööle saada.
Koolikokad muutuvad üha eakamaks, kuid koolisööklasse on ka noori raske tööle saada. Foto: Toomas Huik

Kuna noored kokad otsivad eakamatest ametikaaslastest enam väljakutseid ja paremat palka, siis võivad koolisööklad varsti kokkadeta jääda.

«Riik peaks vaeva nägema selle nimel, et noored kokad tahaksid kooli tööle minna. Kuna palk, mida kokkadele makstakse, ei ole väga suur, siis varsti on meil koolides kokkade põud,» muretseb Tervise Arengu Instituudi  toitumisekspert Tagli Pitsi.

Koolitoitlustusfirma Baltic Restaurants Estonia tegevjuht Rita Reim ütles, et koolikoka amet on sobiv stabiilsust ja rutiini armastavale inimesele. «Iga päev on sama arv sööjaid, kindlad ette antud retseptid, kus endal katsetada vaja ei ole. Töökorralduses on oma rütm, teada  on, millal serveerida magustoitu, suppi, millal praad,» kirjeldas Reim.

Ta kinnitas, et noored kokad otsivad eakamatest ametikaaslastest enam arenemisvõimalusi ja uusi väljakutseid, mida koolisöökla üldjuhul pakkuda ei suuda.

«Noorte kokkade  jaoks ei ole tegemist atraktiivse töökohaga, mitte ainult sissetulekut silmas pidades, vaid pigem tulenevalt nende ametialastest ambitsioonidest ja soovidest,» tunnistas Reim, kelle sõnul töötavad koolitoitlustuses keskmisest vanemad kokad ja see on alati nii olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles