Lastehoidjate portaali tasuliseks muutmine tekitab emadel küsimusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsehoidja leidmine muutus tasuliseks.
Lapsehoidja leidmine muutus tasuliseks. Foto: SCANPIX

Tarbija24 poole pöördus noor ema, kes ostis Lastehoid.net leheküljel tunniajase kontaktide vaatamise paketi, kuid pettus teenuses ja hoidjat ei leidnud.

Nimelt ei ole noore naise sõnul portaalist mingit kasu, kuna seal ei ole märgitud, kas hoidja on parasjagu vaba või mitte. «Valisime tunnise paketi jooksul endale sobivad kontaktid välja, aga neile kirjutades selgus, et mitte keegi neist ei olnud vaba või ei sobinud hoidjale soovitud ajad,» rääkis naine.

Lastehoid.net’i projektijuht Diana Poudeli sõnul muutus portaal tasuliseks sellepärast, et teenust edasi arendada. «Iga Premium teenuse kasutaja aitab kaasa sellele, et Eestis oleks korralik ja tänapäevane võimalus usaldusväärsete abiliste leidmiseks,» rääkis Poudel.

Poudeli sõnul kuvatakse lehel vaid abilisi, kes on uuendanud oma profiili viimase kahe kuu jooksul. Igal profiilil on ka kirjas, millal seda viimati uuendatud on ja lisatud peaks olema ka ajatabel, kus on välja toodud hoidja vabad ajad.

Tarbija24 poole pöördunud naise sõnul osutusid hõivatuteks aga ka hoidjad, kes olid uuendanud oma profiili vaid mõni päev tagasi ning vabade aegade tabelit tema profiilide küljes ei näinud.

Poudel tunnistab, et hoidja ei pea tõesti ajatabelit täitma, kuid selle jätab tühjaks vaid alla kahe protsendi abilistest. «Neil on tavaliselt põhjenduseks see, et nad töötavad muutuva graafiku alusel ja seetõttu on neil võimatu tuua välja nädalapäevade kaupa oma vabad ajad.  Sellisel juhul on nad oma kirjelduses veidi täpsemalt lahti kirjutanud, mis tingimustel nad saavad peredele abiks olla,» selgitas Poudel.

Portaalis näeb alates selle aasta algusest tasuta vaid hoidjate profiile. Kontaktandmete nägemiseks saab tellida kas ühe-, kolme- või 30päevase paketi, mis maksavad vastavalt 3,2, 16 ja 25 eurot. Kuuajasel paketil kehtib lisaks ka «raha tagasi garantii» ehk kui hoidjat kuu aja jooksul ei leita, saab raha tagasi.

Teenuses pettunud naise sõnul ei soovinud tema aga kuuajast paketti tellida, kuna 25 eurot on suur raha ja ta kahtleb, et nii lühikese aja jooksul hoidjate arv ühe piirkonna kohta väga palju suureneb ehk siis kontaktides midagi muutub.

Poudeli sõnul lisandus eelmise kuu jooksul nende lehele 100 uut abilist ning registreeritud abilisi on nende andmebaasis hetkel kokku 2413, kellest 25 protsenti on märkinud, et soovivad hetkel tööpakkumisi.

Samuti rõhutab Poudel, et tunniajane pilet ei olegi piisav Tallinnas ja Tartus lastehoidja leidmiseks, kuna nendes piirkondades on sadu hoidjate profiile. «Kuuajase paketiga on meie portaalist endale hoidja leidnud 92 protsenti otsinutest,» ütles Poudel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles