Arto Aas: 2013 on parim aasta kodu soojustamiseks

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja soojustamine.
Kortermaja soojustamine. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu majanduskomisjoni liikme Arto Aasa sõnul on 2013. aasta parim aeg kodude soojustamiseks.

Järgmisel aastal avaliku sektori hoonete soojustamise suurem laine raugeb ning turule jääb vabu töökäsi, kes on huvitatud eraomandis olevate elamute mõistliku hinnaga soojustamisest, selgitas Aas.

«Kogemused näitavad, et elamute soojustamiseks investeeritud summad tulevad kokkuhoitud energiakulude arvelt kiirelt tagasi. Samal ajal paraneb oluliselt elamute välisilme ja tõuseb kinnisvara väärtus. 2013. aasta riigieelarves on kortermajade soojakindlaks muutmiseks ette nähtud 10 miljonit eurot, mille jagamist korraldab Kredex,» lausus Aas.

Samas nentis Aas, et tihti on suurtes ühistutes probleemiks kujunenud kokkulepete saavutamine ja soojustamisega kaasnev paberimajandus.

Aasa sõnul on korraliku projekti puhul võimalik saavutada vähemalt 30 protsenti kulude kokkuhoidu. Riigipoolset tuge on seejuures võimalik küsida nii energiaauditiks, projekteerimiseks kui ehitustegevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles