Väiksed koerad terroriseerivad suuri

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanikud lasevad sageli takksidel omapäi ringi käia.
Omanikud lasevad sageli takksidel omapäi ringi käia. Foto: Ain Prostin / Postimees

Sageli lasevad  omanikud oma väikest kasvu koertel, näiteks taksil või chihuahual, ilma rihmata ringi käia, samas käituvad väiksemat tõugu koerad suurte suhtes agressiivselt ja provokatiivselt.

Tallinnas kehtivas kasside ja koerte pidamise eeskirjades on punkt, mille kohaselt võib koer avalikus kohas olla vaid jalutusrihma otsas, kirjutab venekeelne Postimees. Ühistranspordis peab koer kandma lisaks suukorvi. Erand tehakse vaid teenistuskoertele.

«Seega eeskirjades on selgelt öeldud, et kõik koerad, sõltumata nende suurusest või sõbralikkuse astmest peavad avalikes kohtades olema rihma otsas. See kehtib ka kasside kohta,» kinnitas munitsipaalpolitsei (mupo) pressiesindaja Meeli Hunt.

Mupo juhi Monica Ranna sõnul tuleb neid alati teavitada koeraomanikest, ka väikeste koerte omadest, kes lasevad oma lemmikul vabalt ringi liikuda.

«Näiteks Mustamäel elab naine, kel on neli väikest koera ja kes jooksevad vabalt ringi. Nad kiusavad teisi ning mis veelgi hullem – hammustavad inimesi,» rääkis Rand. Ta toonitas, et ilma jalutusrihmata koer võib joosta sõiduteele ja põhjustada ohtlikke olukordi ning endale ja teistele. «Ja ärge alahinnake võimalust, et rihma otsas olev suur koer saab vihaseks ning  otsustab karistada väikest provokaatorit. Mõni kord võib see lõppeda halvasti,» tõdes mupo juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles