Esimene lumi tekitab rehvivahetuses kaose

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto- ja veokirehvidele kehtivad erinevad nõuded.
Auto- ja veokirehvidele kehtivad erinevad nõuded. Foto: SCANPIX

Esimene lumi toob rehvivahetustöökotta hulgaliselt tööd, sest inimesed kipuvad rehve vahetama alati n-ö viimasel hetkel.

«Ma arvan, et järjekorrad lähevad pikemaks siis, kui veel rohkem lund tuleb. Kui see väike sabin juba mõjub, siis suurem ehmatab ikka päris ära,» rääkis Rehvitöökoda Tallinnas automehaanik.

Nende töökojas on järjekord praegu teisipäevani. Vahetusteenus maksab seal kuni 17 tolliste rehvide puhul 15 eurot.

Catweesis on kiired ajad juba praegu, järjekord on järgmise reede, 2. novembrini.

«Ma usun küll, et järjekorrad lähevad nüüd järjest pikemaks,» usub Catweesi kontaktisik. Rehvivahetus maksab Catweesisi 39 eurot, mille eest saab ka oma suverehve tasuta kevadeni hoiustada.

«Siis, kui lumi tuleb, on kohe täis ja kui sulab, on jälle rahulikum. Inimesed vahetavad üldjuhul rehve ikkagi viimasel momendil,» ütles töökoja Veakor Service esindaja.

Rehvivahetustöökojas Veakor Service on mõned vabad kohad ka veel homme alles jäänud. Hinnad on 29-41 euro vahel, sõltudes igati mõõtudest. Rehve saab kevadeni hoida töökojas, kuid selline teenus maksab 16 eurot.

«Meil käiakse ikka iga natukese aja tagant aega panemas,» kommenteeris Mellson rehvivahetuse esindaja. Nende töökojas maksab 15-16 tollise rehvi vahetamine ja tasakaalustamine 30 eurot. Ka Mellsonis on võimalik oma suverehve hoiustada.

Mustamäe töökojas RehviServis saab juba homme minna rehve vahetama. Plekkvelje vahetus maksab seal 20 eurot ja valuvelg 28 eurot.

Rehve soovitaks võimalusel hoida kodus. Kuskil mujal hoides tekib alati turvalisuse risk. «Väljas lume käes ei ole muidugi hea hoida, vaid tuleb panna  ikka varjulisse kohta,» ütles Rehvitöökoda Tallinn spetsialist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles