If: keskmine tormikahju ühistule maksab 4200 eurot

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas varises tänavale viis aastat tühjana tühjana seisva tondilossi katus.
Pärnu kesklinnas varises tänavale viis aastat tühjana tühjana seisva tondilossi katus. Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Sügisesed tormid toovad kindlustusseltsidele palju kahjunõudeid. Tänavu on If Kindlustusele korteriühistu kahjudest teatatud 141 korral ning suuremad kahjusummad katuse taastamiseks ulatuvad 40 000 euroni.

Võrreldes kodukindlustuse klientidega on korteriühistutel kahjusid vähem, kuid kahju juhtudes on selle taastamine oluliselt kulukam. Kui keskmine väljamakse summa kodukindlustuse kahju puhul on 2000 eurot, siis ühistute keskmine kahju on 4200 eurot.

If Kindlustuse tootejuhi Risto Sondla sõnul võib kindlustamata ühistute osakaal ulatuda kuni 60 protsendini. «Inimesed kindlustavad üha agaramalt oma kodusid, kuid korterelamus oleks vajalik ühistul kindlustada ka majakarp. Majas võivad küll kõik korterid olla kindlustatud, kuid majakarbi kindlustuseta tuleb näiteks tormikahjudest puretud katuse taastamise kulud ühistul endal kanda, samuti ka mõnest korterist alguse saanud tuleõnnetuse kahjud ühistu varale ja pinnale,» lisas Sondla.

Kõige rohkem on ühistutele kahjusid põhjustanud tormid, vandalism (grafiti ja uste lõhkumised) ning veeavariid, kuid kõige suuremat rahalist kahju tekitavad siiski tulekahjud.

Korteriühistu  kindlustusega on kindlustuskaitse all ühistu vara, mis kuulub kõigile korteriomanikele ühiselt nagu näiteks katus, trepikoda, torustik , elektrisüsteemid, kandvad seinad, vahelaed, liftid, keldrid, rõdud, aknad ning kütte-, ventilatsiooni- ja signalisatsioonisüsteemid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles